سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403  
  ورود |عضويت

    سامانه کارکنان نظام اداری کشور   پايگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری   پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران  پايگاه اطلاع رسانی دولت  زیرپرتال مدیریت جهادکشاورزی شهرستان های استان اصفهان  سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی - سماک  درگاه خدمات الكترونيكی ايران  استانداری اصفهان  پرتال وزارت جهاد كشاورزی پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان شبکه اجتماعی کشاورزی ایران- تاک 

  اطلاعیه مبارزه با علف هرز

کشاورزان عزیز:

 استفاده گسترده از آفت‌كش‌هاي شيميائي در قرن بيستم صدمات زيادي به اكوسيستم طبيعي وارد نموده و از جمله باعث ايجاد مقاومت در آفات، تبديل آفات درجه دوم به آفات درجه اول، نابودي دشمنان طبيعي آفات و طغيان مجدد آفات و بالاخره وارد شدن باقيمانده سموم شيميايي به چرخه حيات ومحصولات خام كشاورزي شده‌است. پر واضح است كه ما در جاده خطرناكي گام نهاده ایم .لازم است كه در مورد روشهاي ديگر مبارزه تحقيقات وسيعتري انجام دهيم ،روشهايي كه مي بايد زيستي با شند نه شيميايي.

 کشاورزان عزیز:

قبل از اقدام جهت مبارزه با علف های هرز غلات، باتوجه به مراحل رویش ونوع علف هرز ، نوع علف کش خود را انتخاب نمایید. 

 

 

  باغداران محترم شهرستان

باغدار عزیز

آیا می دانید ؟!

یکی از بیماریهای مهم و خطرناک درختان میوه دانه دار در جهان و ایران شانکر باکتریایی می باشد .عامل بیماری، باکتری بوده که باعث خشکیدگی یک طرفه درختان شده و در نهایت مرگ درخت را در پی خواهد داشت. این باکتری زمستان را در محل زخم های شاخها و تنه بسر می برد و محل ورودئ عوامل بیماریزا در بیشتر موارد زخم و بریدگی شاخه ها می باشد که با بارندگی  و یا از طریق حشرات مکنده (شته،زنجرک،..) به  درختان سالم منتقل می شوند. باتوجه به بارش غیر منتظره برف در روزهای اخیر و شکستگی شاخ و برگ اکثر در ختان در باغات و باغچه ها ، بریدن شاخها از پایین تر از قسمت شکستگی و استفاده از عوامل ضد عفونی کننده در محل بریدگی  مانند چسب باغبانی، روشی موثر در جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزای قارچی، باکتریایی و یا ویروسی می باشد.

                                                                                                

 

  باغدار محترم شهرستان

باغداران عزیز

 

آیا می دانید؟!

زنبور مغز خوار بادام یکی از آفات مهم  در ختان بادام بوده ودر باغات این منطقه خسارت بالایی به این محصول وارد می کند .با توجه به سیکل زندگی آفت ومحل زندگی آن که داخل بادامهای پوسیده وخشک شده بر روی سرشاخه ها و بادامهای نارس ریخته شده در کف باغ می باشد لذا جمع آوری شاخه های خشک شده وبادامهای ریخته شده از کف باغ وخارج کردن وانتقال آنها به بیرون باغ  وسوزاندن آنها گامی موثر در ریشه کنی این آفت مهم است.

 

  کشاورز محترم شهرستان

اطلاعيه  ضد عفوني بذور گندم وجو

      بيماري هاي سياهك آشكاروپنهان گندم وجوازخطرناكترين بيماري هاي اين دو محصول مهم مي باشد كه درصورت عدم مبارزه با آنها در زمان مشاهده بيماري ديگر امكان مبارزه وجود نخواهد  داشت .

         علائم بيماري هاي سياهك آشكار وپنهان :

علائم سياهك آشكار تازماني كه گندم وجو به خوشه نروند مشخص  نمي گردد. بوته هاي سياهك زده معمولاً زودتر از بوته هاي سالم به خوشه مي روند و تمام خوشه به تودة خشك وسياه رنگ پراز اسپورهاي قارچ عامل بيماري تبديل مي گردد. اسپور هاي قارچ عامل بيماري بوسيله جريان هوا به خوشه گیاهان سالم منتقل و بذورگندم وجورا بصورت پنهانی آلوده مي نمايند.   

                                                                                                  

 

         جهت مبارزه با بيماري هاي سياهك آشكاروپنهان موارد زير توصيه مي گردد:

1- جهت كشت گندم وجو بذور بوجاري وضد عفوني  شده  از شركت هاي بوجاري تهيه  فرماييد.

2- درصورتي كه ازبذورگندم وجو خود جهت كشت استفاده مي نماييد ابتدا بذور را بوجاري نموده ودانه هاي چروكيده ، پوك وتخم علف هاي هرز را جدا نموده وسپس بذور گندم وجورا به روش زير ضد عفوني نماييد .

 هر 100 كيلوگرم بذورگندم را با مقدار 200 گرم از يكي از قارچ كش هاي كاربندازيم ، بايتان (ترياديمنول) ، ديفنوكونازول، كاربوكسين تيرام ويا راكسيل مخلوط نماييد.

3- براي ضد عفوني بذور جو ترجيحاً قارچ كش ايپروديون +كاربندازيم (رورال) توصيه مي گردد.

 4- درصورتيكه مزرعه داراي سابقه آلودگي به بيماري های پوسيدگي ريشه وطوقه مي باشد استفاده ازکودهای حاوی باكتری هاي مفيد  كه شامل مخلوطي از چند باكتري آزوسپيريليوم   ،  ازتوباكتر      وسودوموناس  مي باشند  مخلوط با سموم قارچ كش جهت افزايش رشد ريشه ها توصيه مي گردند .

 

                                                                                                    واحدحفظ نباتات

 

 

 

  سرما زدگی

اطلاعیه

کشاورز عزیز آیا می دانید؟!!

یکی از روش های عملی جهت کاهش ویا تعدیل سرمازدگی محصولات

 زراعی وباغی مصرف برگی یا محلول پاشی اسیدهای امینه وپتاسیم با

 غلظت بالا است برای این منظور می توان از محلولی با ترکیب رویال

 پتاسیم با غلظت 2در هزار محلول پاشی نمود.بهتر است در حال حاضر این

 ترکیب با سموم شیمیایی که برای مبارزه با آفات گندم مصرف می شود

 مخلوط ومصرف شود. برای تکمیل عملیات مبارزه با سرمازدگی می توان از

 100کیلوگرم از کود فرمول 12-12-36بدون کلر ترجیحا از

 ترکیب میراکل یک نوبت بصورت سرک استفاده شود.این کود علاوه بر

 اینکه بر اینکه مقاومت گیاه رادر مقابل  سرما افزایش می دهد مقاومت آن

 را در مقابل سایر تنش های محیطی مثل شوری خشکی وآفات وبیماریها

 افزایش می دهد.

 

پست الکترونیک
  نظرسنجي
نظر خود را در مورد سایت فریدن اعلام نمایید

 

تعداد جوابها : 851

عالی : 67%
خوب : 9%
متوسط : 8%
ضعیف : 17%

  ارسال  
Copyright (c) 1403/02/04 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فریدن
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا